Hoe ga ik te werk?

Ondersteuning van je eigen intuïtie.

Als coach zeg ik zeg je niet wat je MOET doen. Ik help jou (terug) te verbinden met je intuïtie, en waar nodig geef ik jou wetenschappelijk & antropologisch onderbouwde informatie rond baby slaap.

Jij voelt wat goed voelt, jij bepaalt of, hoe en wanneer jij verder wilt met deze informatie.

Voor de slaapbegeleiding gebruik ik de Baby-Led SleepTM aanpak zoals uitgewerkt door de Canadese Baby Slaap experte Lauren Heffernan. Na lang zoeken in het aanbod van certificaties, lag deze me het dichts bij mijn eigen gevoel & instincten.

Haar holistische benadering van slaap legt de nadruk op de instincten van de ouders en de baby zijn signalen. Door responsief ouderschap & hechte verbinding aan te moedigen helpen we ouders & babies aan meer slaap. Geen slaaptraining, geen magische slaapmethode, geen kant-en-klare oplossing. Wel het bevorderen van biologisch normale slaap, en het aanbevelen van praktijken die bijdragen aan een veilige hechting & de geestelijke gezondheid van babies/peuters beschermen.

In plaats van slaap gedragsmatig aan te pakken zoals de typische slaaptraining methoden, benaderen we slaap vanuit een biologisch & evolutionair perspectief. Met de holistische aanpak kijken we verder dan slaapgedrag ook naar temperament, ontwikkeling, mogelijke medische waarschuwingstekens, voeding, omgevingsfactoren, emoties, enzovoort. Omdat ik ook een opleiding als lactatiekundige gedaan heb, kan je vertrouwen dat ik je borstvoedingsdoelstelling niet in gevaar zal brengen.

Een collaboratieve en individuele samenwerking.

Na een diepgaande persoonlijke individuele analyse bekijken we samen welke de doelstellingen zijn van jouw familie, en waar je graag naartoe werkt. Misschien ben je gewoon op zoek naar validatie en informatie. We bespreken samen welke mogelijkheden er zijn om de doelstellingen te behalen, en waar jij en je kindje je goed mee voelen.

Geen kant en klaar plan, geen vaste timings, geen eenzijdige beslissingen, geen valse beloftes.

Ik heb daarom ook beslist om niet met “pakketten” te werken, omdat het mijn bedoeling is JOU te EMPOWEREN. Met de juiste verwachtingen, juiste informatie & je eigen intuïtie ga je verder zelf aan de slag.

Mijn belofte aan jou is een samenwerking die

  • De verbinding tussen ouder & kind respecteert & voedt
  • De natuurlijke ontwikkeling van de baby ondersteunt
  • Je als ouder meer inzicht geeft over biologisch normale post partum, slaap & borstvoeding
  • Rekening houd met de baby zijn hersenontwikkeling & dominant overlevingsinstinct
  • Ouders aanmoedigt hun eigen instincten aan te voelen en te volgen
  • Ouders empowered wijzigingen aan te brengen om de kwaliteit van slaap te bevorderen

Ik help jou dieper te verbinden met jezelf en met jouw kindje, en belangrijke gevoelens van veiligheid & zekerheid te versterken zodat, wanneer hij er ook ontwikkelings-gewijs klaar voor is, slaap natuurlijk zal komen.

Informatie om zelf aan de slag te gaan

Via webinars, informatiesessies, gidsen en cursussen informeer ik jou over hoe baby’s echt slapen, en wat je kan doen om slaap zelf natuurlijk te verbeteren. Je kan onmiddelijk aan de slag met praktische responsieve en hechtingsgerichte handvaten en oplossingen.