Over The Nurturing Kind

Welkom ! Ik ben Anouk, mama van Max & Lou. 

Een mama met een missie! Ik wil een echte baby-slaaprevolutie starten. Ik wil verandering brengen in hoe we met babyslaap omgaan, en welke handvaten en oplossingen we ouders aanreiken die het moeilijk hebben.

Mijn moederinstincten, die mee met mijn eerste kindje & zijn vele noden geboren werden, stonden precies rechtover de maatschappelijke verwachtingen.

Die tweestrijd zorgde voor twijfel, ik voelde me niet voorbereid genoeg. Wat had ik dan wel moeten verwachten? Waarom voelt dit zo anders aan? Waarom doet hij, en ik, het niet zoals in de boekjes? Waarom krijg ik advies dat niet goed voelt? 

Ik heb een lang parcours achter de rug, ééntje van veel vallen en even vaak opstaan, waarin ik mezelf beter heb leren kennen, als persoon en als mama. Een waarin ik een nieuwe weg ben ingeslaan, om andere ouders te kunnen ondersteunen, in het vertrouwen van hun eigen intuïtie.

Wat maakt mij uniek?

Wetenschap & informatie

Ik ben Bio-ingenieur van opleiding, waarna ik als universitair onderzoeker in de Medische Wetenschappen gewerkt heb. Ik heb daarna als Quality Consultant en als Manager in de farmaceutische industrie gewerkt.

Altijd op zoek naar meer informatie & kennis, opgeleid in het kritisch analyseren van wetenschappelijke studies, en leerstof. Mijn missie is jou de meest recente & juiste informatie aan te reiken rond wat je kan feitelijk kan verwachten in de postpartum periode, borstvoeding & babyslaap.

“Door het biologisch normale te herkaderen, geeft ik je de kracht en toestemming om je oerinstinct terug te volgen in een wereld van maatschappelijk opgelegde verwachtingen”.

Opleidingen & certificaties

Na mijn eerste zwangerschap, tijdens het moederen van mijn oudste en de vele contactdutjes dat we samen deden, heb ik beslist mijn leven een nieuwe wending te geven. Ik ben opnieuw gaan studeren en heb ik mij gecertifieerd in verschillende domeinen.

Als holistisch Baby-Led Sleep & Well-being expert ben ik bij Lauren Heffernan (Isla Grace) gecertificeerd in het enige bestaande programma dat geen enkele vorm van slaaptraining promoot of aanraadt om baby’s en ouders aan meer slaap te helpen.  Deze opleiding gaat veel verder dan alleen maar slaap, Lauren werkt samen met wereld gerenommeerde experten in hechting, trauma, medische & paramedische factoren die slaap beïnvloeden, antropologie en nog veel meer.

Ik heb deze certificatie uitgebreid met een

  • SIDS & Safer Sleep Training by The Lullaby Trust
  • Infant Mental Health opleiding van IMH Nederland
  • Vagus Nervus Programma van Jessica Maguire
  • Brain Story cursus – of de wetenschap achter de breinontwikkeling – van het Alberta Wellness Center in samenwerking met de University of Oxford. 

Ik ben op dit moment ook bezig aan de Neurodevelopmental Care accreditatie van Dr. Pamela Douglas. Een opleiding voor zorgverleners die zich willen verdiepen in ‘evidence based’ zorg voor het kleine kind (slaap, borstvoeding, sensorische noden, onrust, …). 

Als Postpartum Doula ben ik gecertifieerd lid van the Newborn Mother’s Collective. In deze Australische opleiding, die erkend is door de Australian College of Midwives, staan zowel cultuur als wetenschap centraal in het begrijpen van de fysiologische & emotionele veranderingen die samen gaan met de geboorte van een ouder.

Ten slotte heb ik ook een Postgraduaat in Lactatiekunde behaald op de Helmo Hogeschool.  In deze opleiding staan borstvoeding & responsief ouderschap centraal.

Want babyslaap, voeding en het welzijn van de ouder en het kind zijn allemaal intrinsiek aan elkaar verbonden.

Ervaringsdeskundige

Mijn eigen ervaring als rebelse mama van 2 jonge en snel op elkaar volgende kindjes brengt me uiteraard ook heel wat mee.

Enkele onderwerpen waar ik me ervaringsdeskundige in mag noemen: risicozwangerschappen, verblijf in neonatologie, postpartum moeilijkheden, leven met een hoogsensitieve baby, leven als een hoogsensitieve mama, kolfvoeden, langdurig borstvoeden, tandemvoeden, slaapmoeilijkheden, samen slapen, posttraumatische stress bij kind & mama, huilbaby’s, voedselgevoeligheden …

Dankzij deze ervaringen kan ik als coach uit een brede waaier van vaardigheden putten om jou als (toekomstige) ouder bij te staan in jouw vraagstellingen.

“De enige bron van kennis, is ervaring”. Albert Einstein

Als coach met deze unieke combinatie van certificaties & ervaring, ondersteun ik je als ouder (terug) te luisteren naar jouw intuïtie.