Tips voor het zomeruur

Tips voor het zomeruur

De bloempjes beginnen te bloeien, de vogeltjes staan al vrolijk te fluiten als ik mijn gordijnen ‘s ochtend open doe… de zomer komt eraan. Maar dat wil ook zeggen dat het zomeruur eraan komt.

In de nacht van zaterdag 30 op zondag 31 maart draaien we de klok een uur vooruit. Alhoewel deze verandering voor wat uitdagingen kan zorgen, is het mogelijk je kindje met een beetje voorbereiding en een flexibele aanpak helpen zich aan te passen. Hoe ze hiermee omgaan hangt vooral af van hoe ze omgaan met veranderingen (temperament) en hoe oud ze zijn. In deze blogpost deel ik alvast mijn tips.

Witte ruis gebruiken voor babyslaap?

Witte ruis gebruiken voor babyslaap?

Er wordt vaak aangeraden witte ruis te gebruiken om de slaap van een kindje te verbeteren. Het zou helpen met inslapen, en doorslapen. Maar wat is gebaseerd op wetenschap? Werkt het wel? En hoe gebruik je het veilig? Dat lees je hier in deze blogpost.

Responsief omgaan met de slaapjes van 2+ kindjes

Responsief omgaan met de slaapjes van 2+ kindjes

Responsief omgaan met slaapjes als je meer dan 1 kindje hebt en ze (nog) niet zelfstandig in slaap vallen kan erg veel stress meebrengen. Je wilt niemand laten huilen, je komt armen te kort.

In deze blogpost geef ik je alvast wat praktische handvatten mee.

Van uur veranderen: zomeruur

Van uur veranderen: zomeruur

Yay, het is weer lente! Straks mogen we het uur weer opschuiven. Hoe kan je je kindje hier op voorbereiden of helpen? Ik geef je verschillende opties mee, en vertel je ook welke optie je best kiest afhankelijk van de leeftijd en temperament van je kindje.

Oververmoeidheid bij baby’s & kindjes

Oververmoeidheid bij baby’s & kindjes

Oververmoeidheid is in de ogen van vele ouders een absoluut te vermijden situatie en zou de oorzaak zijn van heel wat klachten rond baby slaap en welzijn. Wat is er van waar? Lees even mee.