De laatste druppel. Hoe Iris en haar dochtertje afscheid namen van nachtvoedingen.
Een herkenbaar en persoonlijk verhaal over afbouwen van nachtvoedingen.
Voor veel peuters zijn nachtvoedingen vokomen normaal en meer dan voeding alleen. Ze bieden troost, verbinding en geborgenheid. En je hoeft daar echt niets aan te veranderen. Toch kan er een moment komen waarop jij – zoals ik – voelt dat je wil minderen of stoppen met nachtvoedingen. Misschien ben je uitgeput. Misschien verlang je naar langere nachten. Misschien wil je jouw lichaam terug voor jezelf. Misschien merk je dat jullie beiden klaar zijn voor verandering, maar je wil die verandering op een zachte manier brengen. Mama Iris deelt haar ervaring met jou.
Samen slapen met je tweeling?
Samen slapen met een tweeling? Lief, maar let op: veiligheid eerst!
In deze blogpost leg ik uit waarom samen slapen met een tweeling eigenlijk afgeraden wordt, en hoe je toch voor de veiligste optie kan kiezen als dat voor jou niet anders kan.
Slaap bij warm weer
Zomerse temperaturen kunnen heerlijk zijn voor buiten spelen en ijsjes eten — maar ze brengen ook uitdagingen met zich mee, vooral als het gaat om slapen. Baby’s en peuters zijn gevoeliger voor hitte dan volwassenen, en dat kan gevolgen hebben voor hun nachtrust én veiligheid.
In deze blog lees je: hoe warmte de slaap beïnvloedt, waar je op moet letten, ook bij dutjes, praktische tips om je kind te helpen slapen bij hoge temperaturen.
Vroege vogel: waarom staat mijn kindje zo vroeg op?
Het is 5u02. Je ogen prikken. Je kindje zingt. En je denkt: Waarom. Alweer. Nu al?
Vroege vogels zijn zó herkenbaar in de babytijd en peuterjaren — en tegelijk zo uitputtend. Er zit vaak méér achter vroege ochtenden dan je denkt. Wat? Dat lees je hier!
Slaapregressies bestaan niet! Of toch wel?
Slaapregressies bestaan nie! Maar slaapprogressies wel. Dat zijn periodes waarin je baby onrustiger slaapt door mentale en fysieke ontwikkelingen. Lees deze blog om te begrijpen wat er gebeurt en hoe je ermee omgaat!
Hoe werkt baby-led slaapcoaching?
Wat is baby-led slaapcoaching, en waar kan je je aan verwachten wanneer je met een baby-led slaap en welzijn expert aan de slag gaat? Welke beloftes maak ik jou (niet)? Is dit de juiste keuze voor jou?
Met deze blogpost probeer ik op al deze vragen te antwoorden.
Valt jouw baby nog niet zelfstandig in slaap?
Een baby die niet zelfstandig inslaapt betekent voor veel ouders stress. Hoe komt het dat hij het nog niet kan? Mag ik wel hulp blijven bieden?
Jouw baby is alvast niet de enige, je leest er in deze blog meer over.
Werkt slaaptraining wel?
Met slaaptraining zou je je kindje zelfstandig leren inslapen en doorslapen. Enkele dagen doorbijten, en je hebt je nachten terug. Dat is toch wat er beloofd wordt. Maar is het echt zo? Waar dien je rekening mee te houden als je slaaptraining overweegt? Dat lees je hier.
Ik zocht het voor je op!
Een klontje boter om door te slapen. Een goed idee?
Volgens de nieuwste instagram-hype zou je kindje met een klontje boter voor de nacht beter gaan slapen. Is het waar? En is het zo onschuldig als het lijkt?
Ik zocht het voor je op!
Slaapt mijn kindje minder goed omdat ik borstvoeding geef?
Je hoorde het waarschijnlijk wel al eens, dat je kindje beter zou slapen met een flesje vol kunstvoeding. Dat jouw melk niet voedzaam genoeg is om de nacht te overbruggen. Dat je je kindje slechte gewoontes hebt aangeleerd door aan de borst (terug) in slaap te vallen.
Is dat allemaal wel waar? Slapen kindjes die geen borstvoeding krijgen beter?
Ik zocht het voor je op!