Aanbod voor zorgverleners

Vanuit mijn wetenschappelijke universitaire opleiding en onderzoek, biedt ik ook diensten aan voor zorgverleners (huisartsen, pediaters, vroedvrouwen, osteopaten, doula’s, …).

De meeste opleidingen over babyslaap zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek van tientallen jaren geleden, en een outdated slaapmodel. Het duurt meestal jaren eer wetenschappelijk onderzoek ook vertaald wordt naar richtlijnen en advies dat bij de patient, klant of ouder terecht komt. Ik wil daar graag verandering in brengen. Ik breng het meest recente onderzoek & guidelines direct tot bij jou.

Elke ouder verdient genuanceerd slaapadvies, gebaseerd op de meest recente kennis.

Je kan bij The Nurturing Kind terecht als je graag informatiesessies aanbiedt over babyslaap aan (toekomstige) ouders in jouw praktijk, als je je zelf wil informeren over de meest recente baby-slaapkennis om zelf ouders bij te staan, als je zelf een baby-slaapproduct op de markt brengt en graag wetenschappelijke ondersteuning zoekt, of als je met kindjes werkt in de opvang of als onthaalmoeder.

Basisopleiding biologisch normale slaap bij baby’s en peuters

♥  NIEUWE DATUM & LOCATIE: 15 mei 2024 in Antwerpen  ♥

Komen jonge ouder vaak bij jou terecht met vragen & moeilijkheden over babyslaap? Geef jij met de beste bedoelingen van de wereld vooral advies vanuit eigen ervaring en overtuigingen omdat babyslaap niet aan bod kwam in jouw opleiding? Zou jij ouders graag wetenschappelijk onderbouwde verwachtingen & handvatten kunnen bieden en ondersteunen vanuit de meest recente kennis?  Dan is deze opleiding voor jou.

Deze unieke en revolutionaire opleiding, in samenwerking met Medicourse, vertrekt vanuit de fysiologie van het kind en houdt bij interventies rekening met de biologische noden van het kind en de intuïtie & draagkracht van de ouder.

Informatiesessies voor ouders in jouw praktijk

Wil jij graag een informatiesessie voor ouders of mamababbel organiseren in jouw praktijk? Ik geef graag een presentatie of workshop.

Onderwerpen kunnen zijn, maar zijn niet gelimiteerd aan:

 • Biologisch normale babyslaap
 • Slaapverwachtingen tijdens het eerste jaar
 • Veilig slapen
 • Samen slapen
 • Hardnekkige slaapmythes ontkracht
 • Betrekken van een andere zorgfiguur bij de slaapjes van je kind
 • Starten in de opvang
 • Bedtime battles: praktische handvaten

Informatiesessies voor zorgverleners

Ben jij als zorgverlener vaak in contact met toekomstige of jonge ouders? Wordt er vaak van jou verwacht dat jij advies geeft over babyslaap? Wil jij graag op deze vragen kunnen antwoorden vanuit de meest recente kennis & wetenschappelijke onderzoeken?

Dan kan ik voor jou, of jouw praktijk een op-maat-gemaakte informatiesessie voorstellen voor zorgverleners.

Wetenschappelijke ondersteuning

Werk jij als slaapcoach, lactatiekundige of postpartum doula met jonge of toekomstige ouders? Maak jij regelmatig materiaal aan om met jouw klanten te delen, zoals informatieve posts, flyers, cursussen, gidsen, webinars, … ? Ik kan jou helpen deze inhoud wetenschappelijk te onderbouwen.

 • Waar kan je relevante wetenschappelijke informatie vinden?
 • Is wat je zegt wetenschappelijk bewezen?
 • Welke referenties kan je aanhalen?
 • Welke guidelines zijn relevant?

Informatiesessies voor opvang & onthaalmoeders

Werk jij in de kinderopvang of als onthaalmoeder? Heb jij soms moeilijkheden met de slaap van de kindjes die jij opvangt? Of wil jij gewoon graag weten hoe jij jouw kindjes op een responsieve manier kunt begeleiden naar slaap op de opvang? Ik kan jou daarmee helpen. Via een online gesprek of een informatiesessie in jouw structuur.