'Nurtured Baby Sleep'

De holistische & wetenschappelijk onderbouwde baby- en peuter slaapcursus die jou in jouw kracht zet responsieve veranderingen te maken aan de slaap van jouw baby. Zonder enige vorm van slaaptraining. In verbinding en met respect voor de hechting.

Wat is het?

Een unieke holistische baby- en peuter slaapcursus met groepscoaching.

♥ 100% wetenschappelijk onderbouwd

♥ Met focus op het natuurlijk en langdurig verbeteren van de slaap van jouw kindje.

♥ Een holistische aanpak; er wordt gekeken naar het hele plaatje.

♥ Geen enkele vorm van slaaptraining of wegnemen van nabijheid.

♥ Wel responsieve handvatten, die rekening houden met de hechtings- en emotionele noden van jouw kindje, jouw draagkracht, en jullie ouder-kindrelatie.

♥ Jouw intuïtie afgestemd te reageren op jouw kindje staat centraal.

♥ Met respect voor jouw (borst)voedingsrelatie en ambitie.

 

Herken jij dit?

♦ Je verwacht een kindje en je weet niet goed wat te verwachten tijdens de eerste weken, maanden jaren. Je bereid je graag voor.

♦ Je hebt al vanalles geprobeerd om jouw kindje beter te laten slapen, maar niets lijkt te werken of goed te voelen.

♦ Je kindje gedraagt en/of slaapt niet volgens wat de boekjes jou zeggen, en dat maakt jou onzeker.

♦ Je twijfelt aan alles wat je doet, omdat je niet meer weet naar welk advies te handelen.

♦ Je ervaart vooral spanning en stress rond de slaap van jouw kindje.

♦ Je bent de hele dag bezig met slaap, in slaap helpen, plannen rond slaap, … je doet precies niets anders meer.

♦ Je hebt de indruk dat jouw kindje vecht tegen slaap en/of vaker wakker wordt dan normaal. Je weet ook niet waarom jouw kindje (nog) zoveel wakker wordt.

♦ Je gaat over je eigen grenzen om aan de (slaap)noden van jouw kindje te blijven voldoen. En je weet niet hoe je hier iets aan kan veranderen.

♦ Je voelt je niet goed met de meest courante slaapadviezen zoals slaaptrainen, je nabijheid wegnemen, strikte regels en schema’s en wakkertijden, …

Dan ben jij hier op de juiste plaats!

Je hoeft je kindje helemaal niet te slaaptrainen of alleen te laten huilen om betere slaap en nachten te hebben, of om iets te veranderen.  Je hoeft niet te kiezen tussen tegen je eigen intuïtie ingaan of over je eigen grenzen blijven gaan. Het kan ècht anders.

Wie ben ik?

Ik ben Anouk. Mama van 2 kleine kindjes, en de bezielster van The Nurturing Kind. Ik heb voor jou DE baby-slaapcursus gemaakt die ik graag zelf had willen hebben toen ik voor het eerst mama werd.

Om jou dezelfde twijfels en vragen te besparen die ik als jonge moeder had rond de slaap van mijn baby.

Om jou te informeren over hoe baby’s ECHT slapen. Om jou te helpen begrijpen dat jouw baby niet gebroken is als jouw baby zich niet gedraagt als de baby’s van de boekjes en de filmpjes. Om jou responsieve handvatten aan te bieden om iets te veranderen als jij dat wenst. Handvatten die rekening houden met biologisch normale slaap, het unieke karakter van elke baby en ouder, die de unieke ontwikkeling van elk kindje eren en beschermen, die jouw natuurlijke intuïtie als ouder eren en jou toelaten afgestemd blijven om te gaan met jouw kindje.

Gedaan met onrealistische verwachtingen, en outdated slaapadvies dat tegen jouw intuïtie gaat. Vanuit mijn universitaire opleiding & achtergrond als wetenschappelijk onderzoeker in de medische wetenschappen breng ik jou rechstreeks de meest recente wetenschappelijke kennis vanuit wetenschappelijke literatuur & boeken van internationale koplopers in infant mental health, antropologie, pediatrie, babyslaap, en nog veel meer.

Ik heb me ook opgeleid als Baby-Led slaap- en welzijnexpert, lactatiekundige, post partum doula en met extra opleidingen in Infant Mental Health, Veilig Slapen & de Vagus Nervus.

Deze slaapcursus bevat geen enkele vorm van slaaptraining, brengt jouw (borst)voedingsdoelstellingen niet in gevaar en respecteert de ouder-kind relatie, hechting en de fysiologische en emotionele noden van het kind.

Wat je gaat leren 

Deze cursus bevat al de informatie dat jij nodig hebt om de slaap van jouw kindje te begrijpen en holistische, natuurlijk en langdurig te verbeteren tijdens de eerste 4 jaren.

Na het volgen van deze cursus:

♥ Vertrouw je opnieuw op je eigen intuïtie om afgestemd te reageren op de noden van jouw kindje. 

♥ Ervaar je terug rust rond de slaap van jouw kindje, en plezier in het ouderschap. 

♥  Heb jij een goede algemene kennis van baby- & peuterslaap.

♥ Begrijp jij beter waarom je kindje (nog) wakker wordt.

♥ Versta je welke condities niet onderhandelbaar zijn voor slaap en hoe deze te bekomen.

♥ Begrijp jij eindelijk waarom jouw kindje niet slaapt “volgens de boekjes”. Psst, daar is trouwens niets mis mee. 

♥ Heb jij je eigen slaapanalyse uitgevoerd, op basis van de cursus en het werkboek.

♥ Heb je zelf een plan gemaakt om de slaap van jouw kindje te verbeteren of proactief te veranderen. 

♥ Kijk jij (opnieuw) naar de signalen en noden van jouw kindje, in plaats van naar wakkertijden en schema’s. 

Wat er allemaal aan bod komt in de cursus

Biologisch normale baby slaap

Je komt te weten hoe slaap werkt, wat er nodig is voor slaap. Hoe kindjes echt slapen volgens de meest recente wetenschappelijke onderzoeken. Waarom kindjes wakker worden, en neen het is echt niet alleen om te voeden. Je komt ook te weten wat slaap verstoord.

Hechting

Wat is een veilig hechting en waarom is dat belangrijk. Hoe kan je een veilige hechting promoten. Wat is de relatie tussen hechting in slaap. Waarom is separatie een bedreiging en wat is het separatiecomplex.

Inzichten in het kind

Je krijgt inzichten in het temperament van je kind, en krijgt temperament-gerichte handvaten om slaap te verbeteren. Je komt te weten hoe je kindje ontwikkelt, wat co-regulatie is, hoe en wanneer je kindje zichzelf leert reguleren en waarom dat belangrijk is als we naar slaap kijken. In deze module leer je ook over prikkels en prikkelverwerking en over spanning en stress bij het kind en hoe dat de slaap van jouw kind kan beïnvloeden.

  Inzichten in de ouder
  Kritisch maar mild naar jezelf kijken

  Wat heeft je kindje van jou nodig? Hoe kan jij de slaap van jouw kindje beïnvloeden? Wat ligt er binnen jouw controle en wat niet? Over stress bij de ouder, loslaten en zelfzorg.

  Emoties

  Alles wat je moet weten over emoties, troost & het aangeven van grenzen.

  Voeding

  Hoe slaap en voeding aan elkaar verbonden zijn. Welke hardnekkige mythes tot op de dag van vandaag nog als slaapadvies gegeven worden. Hoe voeding slaap positief of negatief kan beïnvloeden.

  Slaap natuurlijk verbeteren

  Wat is een goede slaapbasis? Handvatten om de slaap van jouw kindje holistisch, natuurlijk en op lange termijn te verbeteren, zonder ingrijpende veranderingen of slaaptraining.

  Iets veranderen aan slaap

  Hoe kan je iets veranderen aan slaap op een manier dat de fysiologische en emotionele noden van jouw kindje respecteert, en jouw grenzen en draagkracht? Hoe kan je dit best voorbereiden? 

  ! Deze module is niet beschikbaar in de ‘miniversie’ van de cursus

  ♥ Praktische handvatten voor de meest courante veranderingen

  Zoals o.a. maar niet enkel: slaapassociaties veranderen, je kindje in eigen bedje leggen, zelfstandige slaap aanmoedigen,…

  ! Deze module is niet beschikbaar in de miniversie van de cursus.

  ♥ Praktische handvatten voor de meest courante slaapmoeilijkheden

  Zoals o.a. maar niet enkel: een dutje laten vallen, vroege vogels, valse starts, slaapprogressies, vechten tegen slaap, …

  ! Deze module is niet beschikbaar in de ‘miniversie’ van de cursus.

  Ontmoet de externe experten

  Nina Mouton

  Nina Mouton is klinisch psychologe, therapeut, auteur & voorvechter van Mild Ouderschap en Zelfzorg. 

  Haar missie is ouders empoweren in hun zoektocht naar hun eigen ouderschap.

  Nina brengt een webinar over zelfzorg voor jonge ouders. 

  Lien Vandoorne

  Lien is ergotherapeute gespecialiseerd in prikkelverwerking bij kleine kindjes, en bij ouders in de context van pre- en postpartum.

  Lien brengt een stukje over prikkelverwerking bij het jonge kind, en hoe prikkels en prikkelverwerking slaap kunnen beïnvloeden.

   

  Marie-Anne Vanderhasselt

  Marie-Anne is klinisch psycholoog, professor, auteur en hoofdonderzoeker aan het labo Experimentele Psychiatrie van de Universiteit Gent. Zij doet daar onderzoek naar stress bij de ouder. 

  Anouk gaat tijdens een interview in gesprek met Marie-Anne over hoe je de theoretische module over stress in het ouderschap heel concreet kan toepassen.

  Evelyne Van Winden

  Evelyne is docent aan het Neufeld Instituut en therapeut. Zij is gespecialiseerd in (hechtings)relaties en helpt gezinnen, kind en volwassene weer dicht bij elkaar te brengen. 

  Anouk gaat tijdens een interview in gesprek met Evelyne. Ze hebben het over hechting & separatie en de link met slaap.

  Deze cursus bevat:

  4 jaar lang toegang tot 11 video en audio modules dat je op je eigen tempo kan bekijken/beluisteren vanop je computer of podcast app op je telefoon. Dat is meer dan 7 uur materiaal. – Twv van 245€

  ♥ Een werkboek om zelf aan de slag mee te gaan. Je maakt je eigen slaapanalyse en ik help je na te denken over de verschillende elementen die de slaap van jouw kindje kunnen beïnvloeden in jouw unieke situatie. – Twv 45€

  ♥ Toegang tot 6 groepsgesprekken tijdens dewelke jij vragen kan stellen over de cursus of het werkboek. Deze worden maandelijke georganiseerd. – Twv 90€

  En extra bonusmateriaal:

  ♥ Een expert video over zelfzorg bij de jonge ouder van Nina Mouton.

  ♥ Een expert video over prikkelverwerking bij de baby en jonge kind, van Lien van Prikkelsendragen.

  ♥ Een expert video over spanning & stress bij de ouder en hoe je dat praktisch kan aanpakken, van Prof. Dr. Marie-Anne Vanderhasselt.

  ♥ Een expert video over hechting & het separatiecomplex, met Evelyne Van Winden – therapeut, en docent aan het Neufeld instituut. 

  ♥ Toegang tot de exclusieve #momtribe facebook groep die enkel toegankelijk is voor cursusgangers (twv 39.9€, jaarlijks abonnement van 9.99€)

  ♥ Een downloadable ritueelkaartenset voor het avondritueel van je kindje. – Twv 12.5€

  Een totaalpakket van 495€ aan de prijs van 299€!*

  * een pak minder dan de meeste trajecten die je bij andere slaapcoaches kan boeken. 

  De ‘mini-versie’ van de cursus bevat:

  ♥ 1 jaar lang toegang tot 7 video modules dat je op je eigen tempo kan bekijken. Dat is meer dan 4 uur materiaal. – Twv van 160€

  ♥ Een werkboek om zelf mee aan de slag te gaan. Je maakt je eigen slaapanalyse en ik help je na te denken over de verschillende elementen die de slaap van jouw kindje kunnen beïnvloeden in jouw unieke situatie. – Twv 45€

  ♥Toegang tot 1 groepsgesprek tijdens dewelke jij vragen kan stellen over de cursus of het werkboek. Deze worden maandelijke georganiseerd. – Twv 15€

  En extra bonusmateriaal:

  ♥ Een downloadable en printbaar ritueelkaartenset voor bedtijd (twv 12.5€)

  Een totaalpakket van 232.5€ aan de prijs van 160€

  Dit is wat ouders ervan zeggen

  Praktische details

   ♥ Je kan altijd inschrijven, en krijgt onmiddellijk toegang.

   ♥ Je krijgt een downloadbaar en uit te printen werkboek, en ritueelkaartjes voor bedtijd. Zo kan je onmiddelijk aan de slag.

   ♥ Je krijgt 4 jaar lang toegang tot de cursus en het bonusmateriaal (1 jaar in het geval van de minicursus).

   ♥ Groepsgesprekken worden maandelijks georganiseerd, jij kan 6x inschrijven op de 4 jaar dat jij toegang hebt tot de cursus (1 x in het geval van de minicursus).

   ♥ Je wordt op de hoogte gebracht van nieuw materiaal, bonusmateriaal en/of veranderingen in de cursus. De cursus zal continu blijven ‘leven en evolueren’.

   Prijs

   Nurtured Baby Sleep Cursus: 299€, ongeveer de helft van de meeste pakketten die je bij andere slaapcoaches kan aankopen

   Nurtured Baby Sleep Minicursus: 160€

   Frequently asked questions

   Mijn kindje is nog niet geboren. Is het ook voor mij al interessant?

   Absoluut. In deze cursus krijg jij alle informatie dat je nodig hebt om de slaap van jouw kindje te begrijpen, vanaf de geboorte. Als je de cursus al deels bekijkt tijdens je zwangerschap zal je realistische verwachtingen hebben over hoe en waar je kindje zal slapen tijdens de eerste maanden (en jaren). Je zal ook je kindje ook optimaal kunnen ondersteunen tijdens het ontwikkelen van zijn of haar bioritme en slaapbasis tijdens de eerste weken/maanden. Aangezien je 4 jaar lang toegang hebt, kan je bij elke slaapmoeilijkheid dat je later tegenkomt terugvallen op de aangewezen module met praktische handvaten om ermee aan de slag te gaan. Bots je op een vraag waar geen antwoord op geboden wordt? Dan kan je dat tijdens 1 van de 6 vragensessies in groep tot dewelke jij toegang hebt aanhalen, of in de gesloten Facebook Groep.   In principe heb jij niets anders meer nodig dan deze cursus. 

   Mijn kindje is al 2 jaar oud. Is dit de juiste cursus voor mij?

   Dat kan, het hangt af van wat jouw probleemstelling is.

   Wil jij werken aan het verminderen van nachtwaken op een langdurige en natuurlijke manier? Dan kan de minicursus genoeg zijn.

   Heb jij 1 specifiek slaapprobleem? Zoals een vroege vogel? Of je hebt het lastig met een dutjesovergang? Dan kan je best een indidivuele slaapcoachingsessie boeken, of deelnemen aan een webinar of een gids over het onderwerp aankopen.

   Wil jij graag alle oplossingen voor alle mogelijke slaapmoeilijkheden dat je nog kan tegenkomen tussen nu en binnen enkele jaren? Dan is deze cursus wel voor jou.

   Gaat jouw cursus ook over zelfstandig leren slapen?

   Ja en nee. 

   Je krijgt informatie over hoe zelfstandige slaap natuurlijk ontwikkelt en hoe je dat kan aanmoedigen. Je krijgt handvaten om je kindje te helpen met zelfstandige slaap, voor wanneer jouw kindje er klaar voor is. 

   Wat je niet krijgt, is een stappenplan om je kindje in x dagen zelfstandig te leren slapen. 

   Wat bedoel je met geen slaaptrainig?

   Deze cursus bevat geen enkele vorm van advies dat jou aanraadt nabijheid te minderen om meer, of langer of zelfstandige slaap aan te moedigen. 

   Mijn visie is dat kindjes niet moeten leren slapen. Maar dat ouders wel ondersteund kunnen worden in het creëren van de juiste slaapcondities en -omgeving. 

   Welke vragen kan ik stellen tijdens een groepsgesprek?

   Alle algemene vragen of slaap, of de cursus of het werkboek.

   Bijvoorbeeld; je begrijpt iets niet van de cursus, of je maakte een oefening in het werkboek en je loopt ergens op vast, of je wil even iets aftoesten tijdens een verandering dat je aanbrengt, of je hebt ander advies gehoord elders en je wil nog wat validatie, … 

   Technische problemen & vragen mogen altijd gesteld worden via het contactformulier op de website.

   Wat ik moeilijk kan beantwoorden tijdens een groepsgesprek zijn persoonlijke vragen over jouw situatie of slaapmoeilijkheden. Ik heb daar niet genoeg achtergond voor, omdat ik de slaapanalyse niet met jou maak. 

   Wordt er een replay aangeboden van de groepsgesprekken?

   Neen. 

   Je kan enkel live aanwezig zijn.

   Je krijgt elke maand een uitnodiging tot het groepsgesprek van de maand. Je mag in totaal 6x deelnemen. 

   Ik begrijp dat dit niet altijd kan wanneer je hulp nodig hebt. Daarom probeer ik zoveel mogelijk variatie in de dagen/uren te brengen als ik kan, inclusief avonden en weekend. Zo is er toch kans dat jij 6 keer aanwezig kan zijn over de 4 jaar. 

   Kan ik betalen in termijnen?

   Neen. Ik ben dit wel aan het bekijken. 

   Hoe is deze cursus anders dan een slaaptraject bij een andere coach?

   Eerst en vooral, zal je hier geen enkele vorm van slaaptraining vinden of advies om jouw nabijheid weg te nemen zodat jouw kindje langer, dieper, beter, of zelfstandig slaapt.

   Jij maakt tijdens de cursus jouw eigen HOLISTISCHE slaapanalyse. Dat wil zeggen dat jij, met mij, veel breder gaat kijken naar slaap dan de meeste andere slaapcoaches. Dat wil ook zeggen dat jij slaap natuurlijk en langdurig zal verbeteren als jij daarmee aan de slag gaat.

   Een slaaptraject bij een andere coach kost vaak (veel) meer centjes dan deze cursus. En je bent dan ‘maar’ enkele weken zoet in plaats van 4 jaar. Slaaptraining moet je vaak verschillende keren terug opnieuw toepassen tijdens de eerste jaren. Je hebt dan eigenlijk veel centjes uitgegeven voor een tijdelijke oplossing. En je hebt geen tiende van de inzichten gekregen die in deze cursus te vinden zijn.

   Wat is holistisch?

   Holistisch wil zeggen dat er naar het geheel gekeken wordt.

   Babylaap is een complexe puzzel, dat beïnvloed wordt door heel veel verschillende factoren. Slaaptraining is een (verkeerd) antwoord (dat niet altijd werkt) op 1 van deze factoren. Als je natuurlijk & langdurig wil werken aan babyslaap bekijk je best alle factoren. 

   Met deze cursus, bekijk jij alle factoren die slaap kunnen beïnvloeden. 

   Ik geef flesvoeding. Komt dat ook aan bod?

   De cursus is niet specifiek gericht op ouders die borstvoeding of flesvoeding of kunstvoeding geven.  

   Er wordt vaak over borstvoeding gesproken omdat dit de menselijke ‘norm’ is, maar alle praktische handvaten zijn toepasbaar op borstvoeding en flesvoeding of kunstvoeding. 

   Bied je ook een sociaal tarief aan?

   Niet voor deze cursussen. Er zijn twee tarieven voor 2 versies van de cursus. En beide tarieven liggen veel lager dan de meeste pakketten die je bij andere coaches kunt aankopen, en die jou enkele weken verder helpen. 

   Je kan wel aan een sociaal tarief inschrijven voor de webinars. Hou daar zeker een oogje op. 

   Of je kan ook kiezen voor een individueel gesprek. 

   Hoe kan ik naar de cursus luisteren?

   Je krijgt via email een link toegestuurd om de audio files te kunnen beluisteren op jouw favoriete podcast app (apple podcast, spotify, …)? Je volgt dan de instructies van de email. 

    

   Opgepast, je kan de podcast maar op 1 toestel beluisteren. Maak de beste keuze voor jou, voor je op die link klikt. 

   Ik ben een zorgverlener, is deze cursus ook voor mij?

   Neen, deze cursus is gemaakt voor ouders, niet voor zorgverleners. Als jij interesse hebt om meer te leren over babyslaap, dan kan je steeds terecht bij Lauren Heffernan (Isla Grace) voor de baby-led slaap & welzijn certificatie. Ik heb ook een aanbod voor zorgverleners op mijn website onder – aanbod zorgverleners. 

   Ik behoud me het recht voor om de toegang te weigeren (en/of de cursus terug te betalen) tot slaapcoaches.